Pembaca Setia

Khamis, 21 Oktober 2010

JERAWAT BATU PUN ADA YANG BERPUNCA DARI GANGGUAN JIN

Beberapa minggu yang lepas saya membekam di kawasan muka seorang pesakit yang terlampau banyak jerawat batu.Darah kehitaman keluar dengan banyaknya dan bertali-tali.Saya tidak menyangkanya ada kaitan dengan gangguan jin,walaupun kebiasaannya darah yang bertali menunjukkan ada gangguan.

Lebih kurang seminggu selepas itu pesakit datang untuk rawatan susulan.Mukanya kelihatan lebih cerah dan kurang teruk berbanding kali pertama tetapi ada pula jerawat kecil yang baru tumbuh,macam melawan pula.Oloeh kerana pesakit hanya ingin melakukan bekam maka saya membekam mukanya bagi kali kedua dan berharap jerawatnya akan hilang.

Dua hari lepas pesakit datang lagi dan baru mengakui bahawa terasa ada perlawanan setiap kali beliau merawat mukanya. Saya melakukan ruqyah kepada pesakit dan melakukan mandian ais.Pesakit kelihaan menggelupur dan menggeliat-liat di dalam tandas.Selepas mandian pesakit kelihatan agak segar.Pesakit dari Sabah ini yang mungkin mengalami gangguan sejak dari kampungnya ini perlu untuk melakukan mandian ais intensif lagi