Pembaca Setia

Selasa, 29 Jun 2010

APAKAH RASIONALNYA MENGATAKAN KAEDAH MEMBACAKAN AL QURAN KEPADA PESAKIT ITU KAEDAH WAHABI ?
Sebenarnya mereka tiada point pun nak tembak kaedah membacakan al quran nie kaedah wahabi..Memandangkan ada segelintir puak-puak yang suka merawat tidak membacakan ruqyah kepada pesakit..Untuk memanipulasikan keadaan,jadi mereka sebarkan pada internet yang kaedah membaca al quran nie bersanad kepada wahabi..jadi periuk nasi mereka takler terjejas teruk bila pesakit dah mula mencari perawat yang tidak guna teknik ruqyah...sekali lagi saya jelaskan...ini hanyalah TEKNIK MANIPULASI DI INTERNET..

Bagi perawat islam/pesakit yang tidak mantap akidah dan ilmu sunnah,mereka mula panik dengan senario begini...

Yang peliknya,hanya puak-puak begini sahaja yang berani menembak lalu mengatakan kaedah membaca al quran kepada pesakit adalah kaedah wahabi...Kenapa ulama-ulama seperti Utz Harun Din,Utz Ismail Kamus dan ulama JAKIM sendiri tidak bersuara yang mengatakan teknik membacakan al quran kepada pesakit nie adalah kaedah wahabi..Jawapannya mudah saja.....mereka amat-amat tahu yang kaedah membacakan al quran nie adalah kaedah sunnah turun temurun dari Rasulullah SAW...tidak was-was dan syak lagi.

Beranikah kita yang kononnya mengaku umat islam diakhir zaman ini ingin menentang ajaran murni Rasulullah SAW nie..beranikah kita ? Renungkan sejenak wahai pembaca sekalian......